کاشی کاری یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر ساختمان به شمار می‌رود. کاشی‌ها بعد از استفاده پیوسته و با گذشت زمان درخشندگی و زیبایی خود را از دست می‌دهند و از طرفی هم سبک و طراحی آن‌ها قدیمی می‌شود و از این رو  افراد بسیاری تصمیم به تعویض آن‌ها می‌گیرند.

تعویض کاشی

کاشی‌کاری در سرویس‌های بهداشتی به دلیل کوچک بودن محیط و همچنین کاشی‌کاری کف و دیوار با دشواری‌های خاص خود روبه‌رو است و طی مراحل خاصی صورت‌ می‌گیرد. در این مقاله سعی کرده‌ایم که تمامی مراحل برای تعویض کاشی توسط خودتان را شرح دهیم.

اندازه‌گیری سطوح موردنظر قبل از تعویض کاشی

قبل از شروع به کاشی‌کاری یا  قبل از شروع به کندن کاشی‌های قدیمی، ابعاد دقیق سطح موردنظرخود را اندازه‌گیری کنید و بر اساس این ابعاد تعداد مورد نیاز کاشی‌های جدید را محاسبه کنید. نگران فضای لازم بین کاشی‌ها برای ماده چسبنده نباشید زیرا که این ماده  فضای بسیار کمی را اشغال‌ می‌کند و متعاقباً برای کار شما مزاحمتی ایجاد نخواهد کرد.  در هنگام خرید کاشی‌های جدید ‌و نو سعی کنید که بر اساس مقدار کاشی محاسبه شده حتماً یک بسته کاشی اضافه نیز تهیه کنید.

کاشی

کندن کاشی‌های قدیمی برای تعویض کاشی

برای کندن کاشی‌های قدیمی می‌توانید  از قلم درز و یک چکش استفاده کنید. سعی کنید   بهتر است برای کاهش آلودگی صوتی حتماً از چکش‌های پلاستیکی مخصوص استفاده کنید. برای اینکه قلم  جاگیری خوبی داشته باشد حتماً محل استقرار قلم درز را بخوبی  بتراشید و مواد چسبنده را حذف کنید. برای شروع قلم درز را با زاویه تقریباً ۴۵ درجه در فاصله بین دو کاشی قرار دهید. با ضربه‌های آرام و پیوسته کاشی را یکجا و سالم جدا کنید چون جدا کردن خرده‌های کوچک کاشی چسبیده  به دیوار واقعاً زمان بر و خسته‌کننده است. بهترین روش برای جدا کردن کاشی‌ها شروع از گوشه‌ها یا از بالای سطوح موردنظر است.

این مطلب را نیز از دست ندهید:مبلمان فضای باز را بر اساس جنس انتخاب کنید

پر کردن شکاف و ترک‌ها درمیان دیوار برای کاشی کاری

جدا کردن کاشی‌ها گاهی باعث آسیب رساندن  به سطح موردنظرمی شود. با استفاده از کاردک و بتونه به پر کردن تمامی درزها و شکاف‌های ایجاد شده اقدام کنید. تا خشک شدن کامل بتونه‌کاری‌ها صبر کنید. مدت‌زمان لازم برای خشک شدن انواع جدید بتونه ۳ تا ۶ ساعت و انواع قدیمی ترهم‌ می‌تواند 1 تا 2 روز نیز طول بکشد.

کاشی کاری2

تمیزکاری و صافکاری دیوار با کاغذ سنباده

با استفاده از کاغذ سمباده درشت تمامی برآمدگی‌های حاصل از بتونه‌کاری را بطور کامل صاف کنید. سمباده کشی همچنین به حذف خراش‌ها و درزهای بسیار کوچک ایجاد شده کمک بسیاری خواهد کرد. بعد از تمام شدن کار با سنباده درشت، با استفاده از سنباده‌های شماره ۱۰۰ یا ۹۰ که مقداری ریزتر هستند، دستی به سطح موردنظر بکشید تا یک بستر کاملاً صاف و مناسب برای چسباندن کاشی فراهم شود.

شروع کاشی‌ کاری و آغشته کردن دیوار به مواد چسبنده

ماده چسبنده رابه‌اندازه یک مشت  روی یک سمت مال قرار دهید. ماله را از گوشه انتهایی دیوار به سمت خود بکشید و سعی کنید با یک آهنگ یکنواخت کار را  پیش ببرید تا یک لایه مناسب با ضخامت یکسان از مواد چسبنده تشکیل شود. در هر بار فضای مورد نیاز برای ۲ تا ۳ کاشی را به ماده چسبنده آغشته کنید. برای تمیزکاری و بالا بردن کیفیت کار هر از گاهی مالی خود را تمیز کنید.

تعویض کاشی11

کاشی کاری( نصب اولین کاشی)

با دقت هر چه تمام‌تر اولین کاشی  را در محل مناسب خود تنظیم کنید و برای ایجاد چسبندگی مناسب به کاشی فشار وارد کنید. برای جلوگیری از تشکیل حباب‌های هوا سعی کنید که قبل از محکم شدن کاشی آن را به آرامی  در همه جهات تکان دهید.

استفاده از جداکننده‌ها در کاشی کاری

هنگامی که مشغول بهم چسباندن  کاشی‌ها هستید. از جداکننده‌های پلاستیکی استفاده کنید تا از وجود فضای لازم  برای ماده چسبنده در میان کاشی‌ها اطمینان حاصل کنید. این جداکننده‌ها نه تنها موجب افزایش چسبندگی میان کاشی‌ها‌ می‌شوند بلکه همچنین به تراز کردن هر چه بهتر کاشی‌ها نیز بسیار کمک‌ می‌کنند.

تعویض کاشی2

این مطلب را نیز از دست ندهید:یراق آلات نرده شیشه ای زیبا و مقاوم از انتخابش پشیمان نمی شوید

اعمال ملاط یا دوغاب در فاصله بین کاشی‌ها

بعد از این که تمام سطوح موردنظر را کاشی‌کاری کردید. نوبت آن است که فضای میان کاشی‌ها که در اثر استفاده از جداکننده شکل گرفته است را پر کنید.

هنگام استفاده از جدا کننده‌ها، ۱۵ دقیقه صبر کنید . و سپس از دوغاب موردنظر استفاده کنید. برای پرهیز از ایجاد هرگونه خراش و کثیف کاری بر روی کاشی‌ها سعی کنید. که حتماً از وسایل نرم نظیرپارچه یا اسفنج برای اعمال دوغاب استفاده کنید.

ممکن است که دوغاب کل سطح کاشی را کثیف کرده باشد. بعد از اتمام کار‌ می‌توانید که کاشی‌ها را کاملاً و به راحتی تمیز کنید. برای این کاربعدازحدود۳۰ دقیقه از تمام شدن دوغاب کاری فاصله میان کاشی‌ها، با یک پارچه  مرطوب می‌توانید که به تمیزکاری آن‌ها بپردازید.

تعویض کاشی5

در آخر هم می‌توانید بعد از یک ساعت و خشک شدن کامل دوغاب‌، با یک اسفنج یا پارچه خشک گرد و غبار‌های روی سطح کاشی‌ها را تمیز کنید.