پارکینگ ها یکی از بخش‌های اصلی هر خانه‌ای به حساب می‌آیند. فرقی نمی‌کند! چه در خانه آپارتمانی زندگی می‌کنید چه در خانه ویلایی، باید اهمیت پارکینگ را جدی بگیرید. در دوره‌ای از تاریخ زندگی می‌کنیم که هر خانواده، حداقل یک خودروی شخصی دارند. به همین علت، طراحی و ساخت و نورپردازی پارکینگ اهمیت بسیاری در معماری بناهای مختلف دارد و به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی طراحان و معماران امروزی شناخته می‌شود.

نورپردازی پارکینگ1

برای نورپردازی پارکینگ به چه نکاتی توجه کنیم؟

در هنگام روشنایی پارکینگ بایستی توجه داشته باشیم که در کنار روشنایی افقی، می‌بایست روشنایی عمودی را نیز حتما لحاظ کنیم. منظور از روشنایی افقی، همان روشنایی عمومی است که هدف آن دیده شدن اشیاء و روشن کردن فضاست. روشنایی عمودی وظیفه پر کردن سایه‌های ایجاد شده را دارد و موجب می‌شود جزییاتی مثل شماره پلاک‌ها و چهره افراد قابل تشخیص باشند.

همچنین استفاده از سیستم برق رسانی و روشنایی اضطراری برای تامین روشنایی پارکینگ در زمان‌های بروز حوادث و قطعی برق لازم است. علائم راهنما و هشدار دهنده‌ها باید در معرض دید باشند و ترجیحا در ساخت‌شان از چراغ‌های چشمک زن رنگی که راحتی تشخیص آن‌ها را بالاتر ببرد نیز استفاده شده باشد.

مهار کردن روشنایی اضافی در محدوده عمومی هر پارکینگ به دلایل صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از آلودگی نوری بسیار مهم است. برای جلوگیری از جرم، فضا باید کاملا روشن باشد و فراهم کردن چنین فضایی با استفاده از رنگهای تزئینی بر روی تمام سطوح در قسمت نما می تواند محقق شود.

نورپردازی پارکینگ2

استفاده از لامپ های رنگی با نور گرم تر و چراغ های روکار  سقفی، ممکن است سقف را تاریک جلوه دهد. برای بازتاب نور بر روی سقف ، باید به سطوح کف تا حد امکان نور داده شود و تمامی نقاط تاریک باید از بین بروند. توجه کنید که عوامل بازتاب در دیوارها و سقفها نباید از 0.5 باشد.

در مسیرهای تردد نقاط تاریک و سایه وجود نداشته باشد.

  •  یکنواختی روشنایی در فضای پارکینگ رعایت شده باشد به گونه ای که نور به طور تقریبا مساوی، کافی و البته یک دست در کل فضا توزیع شده باشد.
  •  شدت نور و میزان روشنایی باید به اندازه کافی باشد (بین ۵۰ تا ۱۰۰ لوکس) این میزان بر حسب کاربری ساختمان و بزرگی فضای پارکینگ می تواند متغیر باشد.
  •  میزان خیرگی نور باید حداقل باشد.
  •  در صورت استفاده از سیستم های هوشمند روشنایی، زمان انتظار برای روشن شدن فضای پارکینگ به حداقل برسد و محیط سریع روشن شود.

نورپردازی پارکینگ2

در هنگام نورپردازی پارکینگ ها بهتر است به نکات ذیل توجه کرد:

استفاده از سنسورهای حرکتی:

سنسورهای حرکتی متصل به نور پردازی پارکنیگ می‌توانند مصرف برق را کاهش دهند و با خاموش کردن خودکار چراغ‌ها پس از مدت مشخص، در صورت عدم امکان حرکت در فضا، مصرف برق را کاهش دهند.

 

از ترکیب نور طبیعی نیز استفاده شود:

بهتر است برای پارکینگ از پنجره برای دریافت نور طبیعی نیز استفاده گردد.

بهتر است به جای استفاده از لامپ های رشته ای از لامپ های ال ای دی استفاده شود تا ضمن صرفه جویی در برق، فضای بیشتری روشن گردد.

لازم به ذکر است که نورپردازی صحیح برای کنترل بهتر خودرو، رفت و آمد راحت، دید بهتر و همچنین ایجاد امنیت بسیار مهم بوده و می بایست توجه ویژه ای را بدان مبذول کرد.

نورپردازی پارکینگ4

نورپردازی محیطی باید به طور مساوی در سراسر سقف پارکینگ تابیده شود. بنابراین مرکز مسیر ماشین رو را می‌توانید با چراغ‌های داخلی رشته‌ای روشن کنید. در صورت استفاده از وسایل چندگانه، آن‌ها را در فاصله مساوی از یکدیگر روی سقف نصب کنید. روشنایی موضعی باید روی مناطق مورد نظر قرار گیرد تا باعث ایجاد سایه روشن در آن مناطق شود.

این مطلب را نیز از دست ندهید:پارچه مبل استیل را هوشمندانه انتخاب کنید!

حداقل باید لامپ‌های ریسه‌ای را روی سقف نصب کنید تا نور به جای اینکه به چشمان شما بازتاب کند، در محیط پخش شود. نورپردازی تأکیدی باید طوری قرار گیرد که نور مستقیماً روی جزئیاتی که می‌خواهید به نمایش بگذارید بدرخشد. به عنوان مثال، یک چراغ آویز باید مستقیماً در بالای مسیرهای آدم رو قرار گیرد.