هیپوئستس گیاهی است که به دلیل شکل ظاهر و لکههای فراوانی که دارد به آن گیاه خالخالی یا گل سنگ نیز میگویند، هیپوئستس گیاهی علفی است که همانند یک بوته کوچک رشد میکند و طرحهای رنگین برگهایش، آن را به گیاهی جذاب و دوست داشتنی تبدیل کرده است. اندازه و رنگ لکههای موجود بر روی برگ نمونههایی از این گیاه که به عنوان گیاه زینتی مورد استفاده قرار میگیرند بسیار متنوع هستند.
نور مناسب هیپوئستس
نور زیاد باعث شادابی گیاه و زیبایی برگها میگردد. البته فراموش نشود که این نور بایستی غیر مستقیم به گل بتابد زیرا تابش مستقیم برگها را میسوزاند. نور کم نیز باعث از بین رفتن نقاط و خالهای صورتی روی برگ شده و کم کم برگ به رنگ سبز تغییر رنگ خواهد داد. بهترین مکان برای نگهداری گل سنک در کنار پنجره است.
آبیاری هیپوئستس
گیاه هیپوئستس به آبیاری متوسط احتیاج دارد، یعنی حتما در بین دو آبیاری باید سطح خاک تا عمق ۲-۳ سانتی خشک شود یا زمانی که به اندازه یک بند انگشت عمق خاک خشک شود.
آبیاری این گیاه در تابستان ۲- ۳ بار در هفته و در زمستان ۱ – ۲ بار در هفته کافی است.
در هنگام استفاده از آب، از آب ولرم استفاده کنید.
آب سرد باعث ریزش برگها و کم رنگ شدنشان میشود.
از آبیاری بیش از حد خودداری کنید زیرا باعث زرد شدن برگها و پوسیدگی ریشهها میشود.
برای آبیاری گیاه هیپوستس همیشه آب را بر روی خاک گیاه بریزید و از آبیاری برگهای آن خودداری کنید.
زیرا این امر باعث بروز برخی لکهها بر روی برگهای گیاه میشود.
بهترین روش آبیاری برای این گیاه آبیاری از زیر گلدان میباشد.
بدین صورت که گلدان را در ظرفی که تا نیمه گلدان پر آب باشد حدود یک ربع قرار بدهید تا بتواند آب کافی را دریافت کند و سرحال شود.
تغذیه و هرس گل سنگ
میتوان بهراحتی این گیاه را بهوسیله سر شاخه در یک گلدان کوچکی کاشت. تا بوته ها پرتر و زیباتر به نظر برسند. سپس کیسه ای روی گلدان کشیده به طوری که لبه های کیسه به زیر گلدان بروند. با اینکار محیط مرطوب برای قلمه ها فراهم کرده اید. کیسه حدود 1 ماه روی گلدان باشد. پس از برداشتن کیسه حتماً یک بار سرشاخه ها را بزنید تا بوته پر شود.
به مرور زمان شاخه های این گیاه بلند و باریک میشود به همین دلیل به طور منظم باید شاخه های بلند گیاه سرزنی شوند تا رشد شاخه های جانبی تحریک و گیاه حالت بوته ای بیابد.
این مطلب را نیز از دست ندهید: گیاه کراسولا و نگهداری آن در منزل
رطوبت
بهتر است گلدانهای گل سنگ صورتیتان را از باقی گلهای آپارتمان جدا نکنید. با این کار گل سنگ رطوبتی را که نیاز دارد بهراحتی به دست میآورد. این گلها عاشق رطوبت و نم هوا هستند اما مساله اینجاست که مانند بنفشه آفریقایی با غبارپاشی روی برگها میانه خوبی ندارند و تکرار این عمل در نهایت به ریختن برگهای شان منجر میشود.
از طرفی هوای خشک و بدون نم هم برای این گلها مانند یک قتلگاه است. این وسط بهترین کار استفاده از زیر گلدانیهای بزرگ با سنگریزه است. گلها به این ترتیب از نم آبی که در ته گلدانشان هست میتوانند استفاده کنند.
این مطلب را نیز از دست ندهید: گیاه ارکیده،گیاهی محبوب با نگهداری مشکل!!
خاک مناسب گل سنگ
خاک مناسب برای این گیاه خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی می باشد همچنین می توانید از خاک های آماده مثل خاک هلندی و یا کمپوست برای این گیاه استفاده کنید باید از خاک های غنی شده با زهکشی بالا برای پرورش این گیاه استفاده کنید.
سمی بودن یا نبودن گل سنگ
بهصورت کلی گیاه گل سنگ گیاهی غیر سمی است و برای انسانها، سگها، گربهها و حتی حیوانات حیات وحش بیخطر محسوب شده و باعث ایجاد مسمومیت نمیشود. البته این به این معنی نیست که خوردن این گیاه هیچ مشکلی را ایجاد نمیکند؛ بلکه در صورت بلعیده شدن حجم زیادی از برگها یا ساقههای این گیاه، ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد شود.