نور مخفی به شاخه‌ای از نورپردازی گفته می‌شود که در آن فقط بازتاب نور روی سطح (سقف یا دیوار) قابل مشاهده است و منشا نور از دید پنهان است.

 

نور مخفی با استفاده از انواع لامپ‌های شلنگی، ریسه‌های اس ام دی(SMD) یا ال ای دی(LED) اجرا می‌شود. از نور مخفی بیشتر در نورپردازی داخل سقف‌های کاذب، گچبری‌های داخل سقف و دیوار، کناف و سازه‌های سقفی و دیوار ساختمانی استفاده می‌شود.

نور مخفی

 

 

استفاده از نور مخفی در نور پردازی

 

یکی از نکات قابل توجه در طراحی دکوراسیون و فضای هر بنایی، نورپردازی می باشد. در نورپردازی هر فضا با توجه به نوع کاربری و وضعیت و شرایط بنا از تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌شود.

 

یکی از گزینه‌های جدید و پرطرفدار امروزی استفاده از نور مخفی در نورپردازی است.

نور مخفی

استفاده صحیح از نورپردازی مخفی نقش کلیدی در موفقیت یک طراحی دکوراسیون خوب دارد، به این صورت که اگر منبع نور مخفی در جای مناسبی بکار گرفته شود باعث درخشش بیشتر فضا شده و عناصر خاص موجود در آن بیشتر به چشم می‌آیند. در بخش‌های مختلف ساختمان(سقف، دیوارها، آشپرخانه، کف زمین، راه پله و …) می‌توان از نور مخفی استفاده کرد

 

 کاربرد نور پردازی مخفی

 

از ویژگی‌های قابل توجه نور مخفی می‌توان به این مورد اشاره کرد که منبع نور و نور اولیه تولید شده به صورت مستقیم مشاهده نمی‌شود و نور ثانویه‌ی ایجاد شده باعث زیبایی فضا می‌شود. به همین دلیل از این نمونه نورپردازی می‌توان در مکان‌های گوناگون استفاده کرد.

 

نورپردازی اتاق خواب

 

نور مخفی سقف

 

از جمله پرکاربرد ترین مکان‌های اجرای نورپردازی، می‌توان به سقف اشاره کرد. امروزه به خاطر گسترش استفاده از سقف‌های کاذب مخصوصا سقف کناف استفاده از نورپردازی با نور مخفی بسیار رواج یافته است. طرح و مدل نور مخفی قابل استفاده برای سقف به ابعاد اتاق و ارتفاع سقف بستگی دارد. برای نورپردازی با استفاده از نور مخفی در اتاق‌های کوچک، از لامپ‌های کوچک‌تر استفاده می‌شود و در اتاق‌هایی که سقف بلند دارند باید از لامپ‌هایی با قدرت نوردهی بیشتر استفاده کرد.

نور مخفی

نور مخفی کابینت

 

با استفاده و نصب نور مخفی کابینت آشپزخانه می‌توان زیبایی آشپزخانه را دوچندان کرد.

 

استفاده از این نمونه نورپردازی برای آنهایی که سقف آشپزخانه‌شان کوتاه است و فضای زیادی برای نصب لامپ و لوستر‌های آویز ندارند بسیار مناسب است. اگر از لامپ‌های نور مخفی در زیر کابینت‌های دیواری یا بالای کانتر و میز اپن استفاده کنید دیگر نیاز چندانی به استفاده از منبع نور دیگری ندارید.

 

نور مخفی در سرویس بهداشتی

 

یکی از راه‌های تغییر در فضای سرویس بهداشتی و حمام استفاده از نور مخفی است. الزاما از نور مخفی تنها نباید در سقف و یا کف استفاده کرد بلکه می‌توان در سرویس بهداشتی از این نور در پشت آینه‌ها و یا سایر تجهیزات سرویس بهداشتی استفاده کرد.

 

در اجرای نورپردازی مخفی از انواع لامپ نور مخفی مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام کاربرد‌های مختلف و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه به اختصار به توضیح هر کدام می‌پردازیم.

 

 

 

ریسه‌های اس ام دی(SMD) شلنگی

 

ریسه‌های اس ام دی شلنگی به دلیل نور درخشان و زیبایی که از خود منتشر می‌نمایند، طرفداران بسیاری دارند. این نوع ریسه‌های نور مخفی در مقابل آب و گرد و غبار نسبت به نمونه‌های دیگر مقاوم‌ترند. از این نمونه ریسه‌ها برای مصارف تزیینی و نمایشی درمکان‌هایی که به نور پرقدرت و خیره کننده نیاز دارد. مانند: سقف‌های کاذب، پله‌ها، کنار باغچه و … استفاده می‌شود.

 

ریسه‌های اس ام دی نور مخفی رنگ بندی‌های متنوعی دارند، از جمله رنگ‌های آنان می‌توان به آبی، آفتابی، انبه‌ای، بنفش، سبز، قرمز و مهتابی اشاره کرد. این ریسه‌ها را می‌توان در هر یک متر به قطعات مختلفی تقسیم و در جاهای متفاوتی استفاده کرد.

 

ریسه‌های ال ای دی (LED) شلنگی

 

ریسه‌های ال ای دی شلنگی، امروزه به دلیل روشنایی انعطاف پذیر خود از محبوبیت بسیاری برخوردارند. به کار بردن این ریسه‌ها به عنوان نور مخفی باعث بیشتر شدن جذابیت محیط می‌شود. این نوع چراغ نور در رنگ و طول‌های مختلفی قابل استفاده است. این نمونه از ریسه به شکلی انعطاف پذیر و به کمک نوار چسبی که در پشت خود دارد را می‌توان در هر جایی نصب کرد. شکل، رنگ، اندازه و قدرت نوری این ریسه‌ها بسته به نوع عملکرد و نیاز دکوراسیون انتخاب می‌شود. برای هر فضا و محیط داخلی و خارجی می‌توان از این ریسه‌ها به عنوان نور مخفی استفاده کرد.