اضافه اشکوب ویلا در اصطلاح به ساخت بخش اضافه‌تری گفته می‌شود که روی بالاترین قسمت ساختمان ویلا اجرا می‌ شود. دلایل زیادی وجود دارد که مهندسان را ملزم می‌سازد . فرآیند اضافه اشکوب را طرح‌ریزی کنند. جالب است بدانید برای برنامه‌ریزی و ساخت اضافه اشکوب در ویلاهای مدرن یا قدیمی، مانند ساخت و سازهای جدید، نیاز به اخذ مجوزها و طی کردن مراحل قانونی می‌باشد.

برخی از صاحبان ویلاهای قدیمی شمال یا حتی آپارتمان‌ها به این فکر می‌کنند . که فضای جدیدتری را در ساختمان خود اضافه نمایند. این کار نیاز به رعایت اصول مهندسی دارد. با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.

کمبود فضا، معضلی است که بسیاری از ساختمان‌های اداری و تجاری با آن دست به گریبان هستند. تنها ادارات مهم و مراکز پر ازدحام نیستند که نفس زنان به دنبال راهی برای افزایش فضای خو‌د هستند، گاه ویلایتان در شمال نیز به عقیده شما، تنگ  و کوچک است و کوچک. ممکن است در حال کلنجار رفتن با رویایی جدید برای ویلایتان باشید، ممکن است دوست داشته باشید فضایی نو به آن بیفزایید و وسعتش را چند برابر کنید.

اضافه اشکوب، همان راه چاره‌ای است که در مقاله پیش‌رو، از آن صحبت خواهیم کرد و راهکاراش را مطرح خواهیم ساخت. تا انتها با ما همراه باشید.

اضافه اشکوب

نگاهی دقیق به معنای اضافه اشکوب ویلا

اضافه اشکوب ویلا که توسعه بنا نیز نامیده می‌شود، به معنای اضافه کردن فضاست. ممکن است ویلایتان یک طبقه باشد و مایل باشید طبقه‌ای دیگر به آن اضافه کنید، این فرآیند را اضافه اشکوب می‌نامند. عموماً اضافه اشکوب در ارتفاع صورت می‌گیرد، یعنی آنچه اضافه اشکوب ویلا، خوانده می‌شود، ساخت طبقه در ارتفاع است.

به زعم اینکه تا چند سال پیش، هدف از اضافه اشکوب تنها افزایشِ فضای موجود بود، این روزها اما، سرمایه‌گذاری مهم‌ترین هدفی است که مالکان ویلای شمال را به فکر اضافه اشکوب، می‌اندازد.

به عنوان نخستین گام لازم است، مجوز ساختمانی بگیرید، اما جواز ساختمانی چیست؟

اضافه اشکوب

این مطلب را نیز از دست ندهید:چراغ محوطه برای نورپردازی از ویلا تا پارک های شهری

جواز ساختمانی چیست؟

گام اول: اخذ جواز ساختمانی

زمانیکه صحبت از اضافه اشکوب ویلا می‌شود، عده‌ای بحث پروانه ساخت را به میان می‌کشند و این سوال را مطرح می‌کنند که آیا برای اضافه اشکوب نیز أخذ جواز ساخت ضروری است؟

جواز ساخت که نام دیگرش پروانه ساخت است، مجوز رسمی است که از سوی شهرداری صادر شده و گواه بر آن است که مالک یا فرد پیمانکار، قادر است ساخت ویلا  را شروع کرده و اقدام به احداث ویلا نماید. در پروسه اضافه اشکوب ویلا، شما ویلایی را از نو نمی‌سازید، اما قسمتی را به آنچه پیشتر بنا شده، اضافه می‌کنید. چنین فرآیندی، نیز مشمول دریافت جواز ساخت است، می‌دانید علتش چیست؟

اضافه اشکوب

شهرداری باید بافت فعلی و مصالح ویلای شما را در شرایط کنونی ارزیابی کند و به این سوال پاسخ دهد که آیا بافت ویلا و تراکم‌اش به نوعی است که بتوان بر آن، طبقه‌ای دیگر احداث کرد؟ آیا  اصلا شرایط اضافه اشکوب در این ویلا وجود دارد؟

بنابراین صدور پروانه ساختمانی که رسالتی است بر دوشِ شهرداری، نقطه آغازی است برای پروسه اضافه اشکوب. در غیاب مجوز شهرداری، هر ساخت و سازی غیرمجاز خواهد بود و در صورت اطلاع مراجع قانونی، متوقف خواهد شد. توقف تنها اقدام شهرداری در چنین شرایطی نیست که تخریب آنچه ساخته شده از دیگر اقدامات این نهاد است.

نخست درحالی که سند مالکیت ویلا را در دست دارید به ساختمان شهرداری  منطقه خو‌د مراجعه کنید و تقاضای خود مبنی بر اضافه اشکوب ویلا را مطرح نمایید.

اضافه اشکوب

گام دوم، تشکیل پرونده

دومین گام، مراجعه به واحد بایگانی است تا پرونده‌ای با نام شما تشکیل دهند و مدارک مورد نیاز را گردآوری نمایند. پس از اتمام این فرآیند، شما را به سازمان نظام مهندسی معرفی خواهند کرد تا قادر به ادامه این پروسه باشید.

گام سوم، بازدید فنی از ویلای ساخته شده شما

پس از آنکه به سازمان نظام مهندسی معرفی شده‌اید، کارشناسی را جهت تایید استحکام بنا و جهت تایید این مطلب که اضافه اشکوب بر ویلای موجود، مشکلی ندارد و امکان‌پذیر خواهد بود، به محل ویلا، اعزام می‌کنند. کارشناس پس از تکه ویلا را زیر ذره‌بین بُرد و استحکامش را محک زد، خلاصه‌ای تدوین می‌کند و فُرم بازدید را پر می‌نماید.

جزئیات مربوط به بررسی لازم است در فرم بازدید ثبت شود، این جزئیات حتی مساحت ویلا، وضعیت کوچه، تردد معابر، حدود اربعه و غیره را نیز شامل می‌شود. در نهایت پس از ثبت موارد مزبور، کارشناس، نظرش را درباره وضعیت استحکام ویلا و شایستگی برای اضافه اشکوب، قید خواهد کرد.

اضافه اشکوب

گام چهارم: ثبت نقطه نظرات ناظر

تکمیل این مرحله در دست ناظر است. نخست، فرم بازدیدی که توسط کارشناس در مرحله قبل پر شده بود، به دست مالک سپرده می‌شود و برای تکمیل، در اختیار ناظر قرار می‌گیرد، تا ناظر با تکمیل آن، نقطه نظراتش را ثبت نماید. لازم است مُهر تایید سازمان نظام مهندسی، پای خروجی این قسمت، ثبت گردد وگرنه فاقد اعتبار خواهد بود.

گام پنجم: اعمال امور اصلاحی در صورت نیاز

چنانچه نیاز به اصلاح نقشه باشد، واحد ساختمانی در این قسمت، آن را به پایان خواهد برد.

گام ششم: انجام محاسبات و برآورد هزینه‌ها

این قسمت نیز در دست واحد ساختمانی قرار دارد. این واحد، عوارض ساختمانی و هزینه‌هایی که مرتبط با نوسازی ویلا است را محاسبه خواهد کرد و آن را گزارش خواهد داد. مالک بایستی عوارضی که در این قسمت برآورد می‌شود را به صورت تمام و کمال به شهرداری پرداخت شو‌د.

اضافه اشکوب

گام هفتم: انجام امور مربوط به بیمه

حق بیمه توسط مالک در این قسمت، پرداخت خواهد شد و رسیدش نزد مالک نگهداری می‌شود.

سخن پایانی

اضافه اشکوب، محورِ مقاله پیش‌رو بود. طی نمودن مراحلی که در بالا بدان اشاره کردیم، در نهایت به ساخت اضافه اشکوب ویلا منتهی می‌گردد و مغفول ماندن هر مرحله می‌تواند آغاز دردسری بزرگ باشد. امید است، این مقاله، بالی باشد برای آنان که مایل به زندگی در اشکوب‌های بیشترند.

اضافه اشکوب

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تغییراتی که می‌توانید در ساختمان ویلای خود بدهید و یا اگر در نظر دارید شما هم اضافه اشکوب ویلا را اجرا کنید، قبل از هر اقدامی پیشنهاد می‌دهیم که با کارشناسان ساختمانی در املاک اول خونه مشورت کنید. بهترین محیط زندگی را برای خود می‌توانید طراحی کنید به شرطی که همه کارها طبق اصول و قاعده خود پیش برود.