موزاییک ویبره ای چیست؟

موزاییک ویبره ای نوعی از کفپوش می باشد که از جمله پر کاربردترین مصالح ساختمانی است. کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا بیشترین کشورهایی هستند که از موزاییک ویبره ای استفاده می کنند و طرح های حدید و نوین خود را به کشورهای هندوستان، آفریقا و آمریکا صادر می نمایند.

 

روش تولید و ساخت موزاییک ویبره ای

 

روش های تولید مختلفی برای کفپوش ها وجود دارد اما در فرایند تولید موزاییک ویبره ای  فشاری به موزاییک وارد نمی شود و تنها از دستگاه های لرزاننده برای یکنواخت سازی موزاییک  استفاده می شود. در روش های دیگر عموما از ساب خوردن برای یکنواختی و صاف نمودن سطح  موزاییک استفاده می شود این در حالی است که در روش تولید موزاییک ویبره ای به دلیل اعمال ویبره به موزاییک دیگر نیازی به ساب خوردن ندارد.

 

فرایند تولید موزاییک ویبره ای

در ابتدای فرایند تولید موزاییک ویبره ای، ابتدا مواد اولیه موزاییک باهم مخلوط  و همگن سازی می شوند و مواد لازم بوسیله دستگاه اندازه گیری پیمانه درون قالب های پلاستیکی ریخته می شود و بر روی نوار نقاله قرار می دهند. نوار نقاله نقش لرزاننده را بر عهده دارد و اعمال ویبره به قالب ها هوای داخل مواد استخراج می شود. در مرحله بعد موزائیک ها را حدود ۷-۶ ساعت برای خشک شدن نگه می دارند. پس از آن موزاییک ها را از قالب خارج کرده و درون آب قرار می دهند و در نهایت آن ها را بسته بندی می نمایند.

 

کاربردهای موزاییک ویبره ای

 

همانطور که بیان شد موزاییک ویبره ای یکی از پر کاربردترین مصالح در صنعت ساختمان سازی و عمران به شمار می رود که در موارد متنوعی مانند محوطه سازی ویلا، پیاده رو، حیاط، روف گاردن، پارکینگ و پارک ها بکار می رود.

 

ویژگی های موزاییک ویبره ای

تنوع  زیاد در طرح، رنگ

مقاومت سایشی و فشاری عالی

سطوح صاف و یکنواخت

مقاوت رنگی بالا

پیاده سازی آسان

 

روشهای نگهداری

 

جلوگیری از تماس مواد شیمیایی با قالب ها که باعث فرسایش موزاییک خواهد شد.

فراهم نمودن دمای مناسب برای نگهداری موزاییک که دمای مناسب  آن کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد است.

 

در برخی موارد موزاییک ها حالت صاف و یک دست بودن خود را از دست می دهند که به اصطلاح دفرمه می شوند برای این منظور تعدادی  موزاییک  بر روی آن  چیده می  شوند تا حالت طبیعی خود را بدست آورند.

یکی از مواردی که باید توسط مجریان موزاییک ویبره ای رعایت شود زیر سازی مناسب و خوب است که برای جلوگیری از شکست و یا خراب شدن فرم موزاییک باید رعایت شود.

 

مزایا

 

نخستین مزیت موزاییک ویبره ای در مقایسه با نوع پرسی آن تنوع در طرح و رنگ است. اما از آنجا که در تولید محصولات پرسی از فوق روان کننده استفاده نمی شود امکان استفاده از رنگدانه ها نیز در آن وجود ندارد از این رو این محصولات تنها در رنگ های قرمز و زرد تولید می شوند.

 

محصولات ویبره ای دارای مقاومت سایشی و فشاری خوبی هستند در صورتی که در مقابل نوع پرسی آن ها به دلیل پایین بودن مقاومت لایه رویی و ساب خوردن و استفاده از رنگدانه های معدنی در لایه رویه و یا رنگ دارای مقاومت سایشی کمی هستند. نخستین مشکل محصولات پرسی پس از نصب صحیح فرسایش سطح می باشد که در نهایت باعث از بین رفتن زیبایی آن ها می شود.

محصولات ویبره ای دارای سطوح صاف و یکنواخت می باشند، این محصولات همچنین دارای مقاومت رنگی نسبتا بالایی هستند.

نصب محصولات ویبره ای بسیار آسان می باشد.

این محصولات از آنجا که دارای مقاومت نسبتا مطلوبی هستند و تنوع طرح و رنگ در آن بسیار زیاد است در موارد مختلف همچون محوطه سازی ویلا، پیاده رو، حیاط، روف گاردن، پارکینگ و پارک ها مورد استفاده قرار می گیرد