دیوار کاذب دیوار غیر باربری است که برای جداسازی قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود. دیوارهایی با فرم‌های فلزی ساخته شده با پروفیل‌های سازه‌ای و صفحات گچی مانند کاشی‌های گچی یا ورق‌های گچی با استفاده از پیچ‌های سازه‌ای و پیچ‌های پانل به آن‌ها متصل می‌شوند.

دیوار کاذب

دیوارهای کاذب امروزه کاربردهای زیادی پیدا کرده اند و برای اجرای دیوارهایی با عایق حرارت و صدا استفاده می شود. در این مقاله از سایت ایده چین شما را با انواع دیوارهای کاذب آشنا خواهیم کرد.

 

انواع دیوارهای کاذب

در طراحی داخلی مدرن استفاده از دیوار کاذب به دلیل زیبایی و سهولت در نصب و بهره برداری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دیوارهای کاذب به طور کلی به چهار نوع تقسیم می شوند:

دیوار کاذب

دیوار جداکننده یا پارتیشن

دیوارهای جداکننده ساده ترین نمونه دیوارهای کاذب هستند که تنها کاربرد آن جداسازی فضاهاست. این نوع دیوارها دارای سه قسمت هستند:

 

  • رانر ( قاب اصلی که معمولا از جنس فولاد می باشد و به دیوارهای اصلی متصل می گردد)
  • استاد ( تقسیم کننده هایی که داخل قاب قرار می گیرند و سبکتر از قاب اصلی می باشند.)
  • پانل ( همان پانل گچی که ظاهر را تشکیل می دهد.)

این گونه دیوارها در تمامی محیط ها مانند اداری، مسکونی، تجاری و غیره قابل استفاده هستند.

دیوارهای پوشاننده یا لاینینگ

 

بسته به نوع عملکرد، می توان از انواع روکش شده با گچ برای روکش دیوارهای موقت استفاده کرد. این صفحات بر روی پروفیل های سبک با مقاطع نصب می شوند. همچنین شامل عایق صدا و عایق حرارتی تأسیسات و شریان ها می شود. پس از نصب، درزهای این کاشی ها با بتونه و درزگیر کناف درزگیری می شود. در صورت نیاز به سطح بسیار صاف، توصیه می‌کنیم روی این کاشی‌ها از یک روکش کناف مخصوص 2-5 میلی‌متری استفاده کنید.

دیوار کاذب

این سیستم را می توان در شرایط مختلف روی دیوار اجرا کرد و به طور کلی نیازی به تهیه پایه نیست. اما در خانه هایی با استانداردهای فنی بالا بهتر است به دلیل عوامل خطرناکی مانند کپک، روغن و گریس دیوار را به خوبی تمیز کرد.

دکوراتیو یا دیوار تزئینی

 

دیوارهای تزیینی کاذب همانطور که از نامشان پیداست برای جداسازی فضاها و تزئین استفاده می شود. این دیوارها قابلیت مخفی ساختن نصب در داخل را دارند و می توانند به دیوارهای عایق در برابر حرارت و رطوبت تبدیل شوند.

دیوار کاذب

همانطور که می دانید در یک ساختمان قدیمی از آجر، بتن، خاک و گچ سفید برای ساخت یک دیوار ساده استفاده می شود. عیب اصلی این دیوارها وزن سازه است. همچنین در برابر زلزله و خسارات سنگین بسیار آسیب پذیر است. علاوه بر این، زندگی در یک منطقه بزرگ، چندان جذاب به نظر نمی رسد. با این حال دیوارهای کاذب تزیینی وزن کمتری دارند، در برابر زلزله مقاوم هستند، در هنگام زلزله شکسته نمی شوند، از گرما و صدا محافظت می کنند و بسیاری از اوقات زیبا جایگزین دیوارهای قدیمی شده است.

عایق یا مانع صوتی

 

تفاوت اصلی این نوع دیوار کاذب با سایر دیوارها در متریال به کار رفته در آن است. معمولا در داخل این نوع دیوارهای کاذب و زیر صفحات گچی از مصالح خاصی که در برابر صدا، سرمایش و گرمایش مقاوم هستند استفاده می شود. همچنین از انتقال صدا و انرژی گرمایش و سرمایش از محیط داخلی جلوگیری می کند. دو نوع عایق که معمولاً در دیوارهای آکوستیک کاذب مورد استفاده:

 

  • عایق فوم خاموش کننده صدا خود چسب
  • عایق پشم سنگ

عایق فوم عایق صوتی خود چسب با آخرین تکنولوژی روز دنیا انتقال صدا به محیط اطراف را بسیار کاهش می دهد. این نوع عایق در صنعت و ساخت و ساز برای سقف ها، کف ساختمان ها، دیوارهای مشترک و … کاربرد فراوانی دارد. یکی از مزایای این نوع دیوار، سهولت در نصب است. بنابراین به راحتی با قیچی و ابزار برش، چسب مایع، پیچ، میخ و … قابل نصب و اجرا می باشد.

دیوار کاذب

پشم معدنی ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی دارد. مقاومت این نوع عایق 33  برابر دیوار بتنی و 22 برابر دیوار آجری است. این الیاف از موادی مانند بازالت، سنگ های آتشفشانی و چسب رزین ساخته شده اند. از نظر سازگاری با محیط، پشم سنگ بی ضررترین عایق محسوب می شود.

 

5 مزیت دیوار کاذب

 

  1. سرعت بالا و قیمت پایین کالا و صرفه جویی در نیروی کار و منابع
  2. می توان آن را در کف تمام شده اجرا کرد. بنابراین تغییرات معماری آتی ساختمان بسیار آسان است.
  3. کاهش جرم ساختمان که حاصل استفاده از جداکننده های با وزن 25-35 کیلوگرم و مقاومت در برابر خطرات زلزله می باشد.
  4. افزایش مساحت قابل استفاده بر اساس ساختمان ها
  5. اجرای تقسیم بندی ها بر اساس روش های فنی مورد نظر طراحان و برای کنترل کمیت هایی مانند دما، صدا و حریق

دیوار کاذب

سخن آخر

 

این محصولات دارای طرح های متنوعی هستند که می توانید برای تزیین انواع دکورها از آنها استفاده کنید. نوع گچی این محصولات نیز برای نصب در منزل بسیار مناسب است.