امروزه بحث دکوراسیون و طراحی داخلی به یکی از بحث‌های بسیار پرطرفدار  تبدیل شده است. تا حالا به احساسات  خود نسبت  بعد از ورود به یک فضای جدید توجه کرده‌اید؟ چه چیزهایی در آن فضا شما را جذب می‌کند؟ مثلا بین دو رستوران با سرویس‌دهی یکسان شما کدام را انتخاب می‌کنید؟ دکوراسیون و طراحی داخلی محیط های مختلف چه تاثیری بر نظر شما می‌گذارند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این موضوع  صحبت کنیم. درباره بحث رعایت تریکب بندی یا کمپوزیسیون در معماری ودکوراسیون داخلی که به  عوامل مختلفی مربوط می شود.

کمپوریسیون1

داشتن خلاقیت در طراحی داخلی بسیار مهم و ضروری است. خلاقیت یعنی همان راه‌های کلیشه‌ای  و قدیمی را نروید. یعنی ایده‌پردازی کنید، ایده‌های خود را کارشناسی وپردازش کنید و آن‌ها را پرورش دهید و در نهایت اجرا کنید.

خلاقیت در معماری داخلی

طراحی خلاقانه به شما کمک می‌کند از محدودیت‌هایتان عبور کنید. برای مثال کنج کابینت‌های آشپزخانه را در نظر بگیرید، فضایی که تا همین سال‌های قبل  بدون استفاده بود اما امروزه با استفاده از انواع روش‌های خلاقانه در طراحی کابینت مانند کشو‌های سه‌گوش به بهترین نحو استفاده می‌شود.

کمپوزیسیون در معماری

کمپوزیسیون (Composition)  یا همان ترکیب‌بندی در معماری داخلی  دارای اهمیت زیادی است. ترکیب‌بندی را می‌توان کنار هم قرار دادن اِلِمان‌ها  در یک فضا تعریف کرد به گونه‌ای که تناسب در کل فضا حفظ شود.

کمپوریسیون2

ترکیب‌بندی از موارد بسیار جزئی تا موارد کلی را شامل می شود. از انتخاب رنگ گرفته تا چیدمان وسایل و…

ترکیب‌بندی جزئی مانند نحوه‌ی چیدمان و قرار گیری مبلمان در کنار یکدیگر در اطراف فرش و یا ترکیب‌بندی کلی‌تر مثل قرار گرفتن مبلمان نسبت به میز غذاخوری، تلویزیون یا شومینه از جمله نمونه‌های ترکیب‌بندی در دکوراسیون داخلی به شمار می رود که رعایت نمودن آن‌ها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت بصری  و ظاهری فضا خواهد گذاشت.

اگر اصول  و قوائد ترکیب‌بندی در دکوراسیون داخلی یک فضا به درستی رعایت شود، هرگز با قرار گرفتن در آن فضا احساس نامتعادل بودن و عدم توازن در دکوراسیون  را نخواهید داشت

حتی چگونگی قرار گرفتن تابلوها و دیوارکوب‌ها در کنار یکدیگر نیز باید از اصول ترکیب‌بندی پیروی کنند تا جلوه‌ی بصری بهتری داشته باشند. توجه به ترکیب‌بندی باعث می‌شود که مخاطبان از نظر بصری ارتباط بهتر و موثرتری با دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر برقرار کنند و تمایل داشته باشند تا اوقات بیشتری را در آن محیط سپری کنند.

کمپوریسیون3

حالا تصور کنید که این مسئله در یک فروشگاه و مرکز خرید یا در طراحی غرفه‌ نمایشگاهی تا چه اندازه می‌تواند مهم و تاثیر گذار باشد؟

توجه داشته باشید که رعایت نمودن اصول کمپوزیسیون در معماری داخلی نیازمند سواد بصری‌‌ست و توصیه می‌شود که اگر در این زمینه دانش و مهارت کافی  را ندارید از متخصصین مجرب و ماهر در زمینه مشاوره دکوراسیون داخلی کمک بگیرید.

این مطلب را نیز از دست ندهید:فرش ایرانی نمایش هنر ایرانی در دکوراسیون داخلی جهانی

کمپوزیسیون در معماری داخلی  و حفظ هماهنگی

هارمونی و کمپوزیسیون در معماری داخلی از یکدیگر جدا ناپذریند. هارمونی در واقع نوعی پیوستگی ظاهری و معنایی میان عناصر طراحی و الِمان‌های به کار رفته در طراحی و دکوراسیون است.

  • پیروی از یک سبک مشخص در طراحی بخش‌های گوناگون فضا
  • داشتن تم رنگی مشخص و مناسب
  • و استفاده از متریال‌های واحد در فضاهای داخلی

از جمله شاخص‌های مهم حفظ هارمونی در دکوراسیون داخلی به شمار می روند. انتخاب‌های هوشمندانه برای ایجاد هارمونی و کمپوزیسیون در معماری داخلی  نیازمند داشتن دید کلی و تجسم قوی است.

برای مثال باید بتوانید اتاق نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه و اتاق خواب‌ها را به عنوان یک مجموعه‌ی کلی و واحد در نظر گرفته و تک تک زیرمجموعه‌ها را با توجه به مجموعه‌ی کلی طراحی کنید. دیدن تصاویر و نمونه‌های اجرا شده به شما کمک می کند تا درک بهتری از هارمونی پیدا کنید.

کمپوریسیون4

این مطلب را نیز از دست ندهید:ویژگی های مبل مدرن و چیدمان بهتر آن برای دکوراسیون پذیرایی

سخن پایانی:

طراحی و دکوراسیون داخلی یک امر تخصصی است. که اصول،قوائد و بایدها و نبایدهای خودش را دارد. طراحی خلاقانه، توجه به ترکیب بندی و کمپوزیسیون در معماری داخلی، انتخاب مناسب  رنگ و حفظ هارمونی از جمله اصولی هستند. که باید به آن ها توجه کرد. آگاهی از  اصول طراحی و نکات دکوراسیون به شما کمک می‌کند که در نهایت دفتر کار یا منزلی با دیزاین حرفه‌ای و جذاب‌تر داشته باشید. هر چقدر که تجربه و دانش‌ کارتان بیشتر باشد، از نتیجه کارتان راضی‌تر خواهید بود