میکروسمت

رنگ میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

اشتراک گذاری
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در facebook
فهرست مطالب

رنگ میکروسمنت به عنوان یک لایه زینتی برای پوشش سطوح به کار می‌رود که از جنس پلیمری یا کامپوزیتی ساخته می‌شود. میکروسمنت پوششی است که برای بیشتر محیط‌ها مناسب است و در محیط‌هایی مانند فضای باز خارجی و حتی فضای داخلی نیز به کار برده می‌شود. اما نکات مهمی در رابطه با این پوشش دهنده سطوح وجود دارد که لازم است در مورد آنها بیشتر دانست.

رنگ میکروسمنت چیست؟

رنگ میکروسمنت به عنوان یک پوشش پلیمری از ترکیباتی همچون رزین، مواد افزودنی، سیمان و رنگدانه‌ها است. این رنگ‌ها برای پوشش دهی به سقف، کف و دیوارها مناسب هستند و با بافت یکدست و بدون درزی که روی سطح ایجاد می‌کنند پاکسازی بسیار راحتی داد.

از میکروسمنت برای زیباسازی دکوراسیون داخلی و خارجی فضاهای مختلفی مانند هتل‌ها، ویلاها، منازل، مکان‌های تجاری و حتی باشگاه‌ها و رستوران‌ها به کار برده می‌شود.

میکروسمنت از چه موادی تشکیل شده است؟

رنگ میکروسمنت با ترکیبات مختلفی ساخته شده است که از ویژگی بارز آن می‌توان به بدون درز بودن آن اشاره کرد. این رنگ از نوعی پلیمر مایع ساخته شده است که با سیمان ترکیب می‌شود. ترکیب این مواد چسبندگی فوق العاده‌ای را ایجاد می‌کنند که برای پوشش‌دهی کامل سطح بسیار مناسب هستند.

البته برای دوام بیشتر این پوشش برای سطوح از فایبرگلاس نیز در ترکیبات آن به کار می‌برند که سبب پیوستگی و پیشگیری از ترک خوردن آن بعد از اجرا خواهد شد. علاوه بر این موضوع دوام بالاتری را نیز خواهد داشت.

پوشش با میکروسمنت روی تمام سطوح

یکی از بهترین نکاتی که در رابطه با رنگ میکروسمنت می‌توان بیان کرد به قابل اجرا بودن روی تمام سطوح می‌توان اشاره کرد. به ویژه اینکه رنگ میکروسمنت قابلیت این را دارد که از نفوذ آب و رطوبت به لایه‌های زیرین جلوگیری کند و به همین دلیل به عنوان یک عایق رطوبتی عالی به کار می‌رود.

رنگ میکروسمنت چیست

سطوح مختلفی را می‌توان با میکروسمنت پوشش داد که از متریال مختلفی ساخته شده‌اند. سطوح سرامیکی، آسفالتی، پلاستیکی، سیمانی، موزائیک شده، گچی و حتی پوشش‌های دیگری مانند سطوح صیقلی شده را می‌توان با رنگ میکروسمنت به طور کامل و بسیار زیبا زینت بخشید. قسمت‌هایی از جمله راه پله‌ها، سرویس‌های بهداشتی و مجتمع‌های مسکونی، تجاری و اداری را با میکروسمنت می‌توان پوشش داد.

این نوع پوشش دهنده سطوح، مزایای کاربردی متعددی دارد که اغلب طراحان، آنرا به دلیل این مزیت‌ها توصیه می‌کنند:

  • پوشش دهی سطوح بدون بر جای ماندن هیچ درزی
  • تنوع انتخاب رنگ‌های مختلف
  • تنوع انتخاب طرح
  • پوششی برای زینت بخشیدن به فضا و کاملا با ظرافت بالا
  • قابل اجرا روی سطح‌های مختلف از جمله دیوار، سقف، کف و …
  • قابل شست و شو بسیار ساده و راحت
  • چسبندگی بالا برای نصب
  • با ضخامت 2 الی 3 میلی متری که رنگ میکروسمنت دارد، کاملا مقاوم و ضد ضربه است
  • لغزنده نبودن آن بسته به جنس انتخاب شده
  • تغییر رنگ پس از گذشت زمان ایجاد نخواهد شد
  • مدت زمان اجرای کوتاهی نیاز دارد و در زمان صرفه جویی می‌شود
  • اجرای ساده برای تمام افراد امکان پذیر است

روش اجرای میکروسمنت چگونه است؟

برای پوشش دادن سطح با رنگ میکروسمنت، مراحل اجرای ساده‌ای را باید پیش برد. این روش در صورتی که توسط افراد خبره در این زمنه انجام شود، سرعت اجرای بالاتری خواهد داشت اما اگر برای دفعات اول قرار است این مراحل را طی کنید بهتر است تمام نکات را رعایت کنید. حتی توصیه می‌شود از متخصصين و افراد با تجربه در اين زمينه نيز مشورت دريافت كنيد.

میکروسمنت

مرحله اول؛ زیرسازی

برای این مرحله در ابتدا باید هرگونه آلودگی را از سطح مورد نظر پاک کنید و در نهایت هیچ گرد و غباری روی سطح نباید وجود داشته باشد. بعد از آن باید پرایمر را روی سطح اجرا کنید. برای زیرسازی و هموار شدن سطح مورد نظر نکته مهمی است، که باید لایه substrate را روی آن اجرا کنید. با این کار سطحی صاف برای اجرای رنگ میکروسمنت ایجاد خواهد شد.

مرحله دوم؛ صیقلی شدن سطح

در این مرحله لازم است مش فایبرگلاس اجرا شود و در پی آن لایه میانی رنگ میکروسمنت باید قرار گیرد. این مرحله لازم است کاملا سطح صیقلی شود که برای این کار لازم است سطح را به خوبی سمباده زد.

مرحله سوم؛ لایه عایقی انتهایی

در این مرحله تقریبا پایانی، لازم است مجدد پرایمر میکروسمنت روی سطح اعمال شود. بعد از آن لایه نهایی top cement اجرا خواهد شد. برای این لایه نهایی لازم است سمباده نهایی زده شود تا سطحی صیقلی و شفاف ایجاد شود. در نهایت نیز لازم است پوشش محافظی برای چند برابر شدن مقاومت سطح اعمال شود.

هزینه اجرای رنگ میکروسمنت

اجرای رنگ میکروسمنت هزینه‌های متفاوتی ممکن است داشته باشد. این مورد به موارد متعددی بستگی دارد. یکی از آنها متراژ فضایی است که باید پوشش دهی شود و هر قدر فضا بزرگتر باشد طبیعتا هزینه و حتي زمان بیشتری باید صرف کرد.

نکته دیگری که در رابطه با مشخص شدن هزینه اجرای رنگ میکروسمنت در نظر گرفته می‌شود، به زیرسازی آن مربوط است که هر قدر زیرسازی زمان بیشتری برای مرمت نیاز داشته باشد، ممکن است هزینه بالاتری نیاز داشته باشد. برای زیرسازی كردن مسطح شدن سطح، پر کردن درزها و صاف شدن نکته مهمی است که باید در نظر داشت.

حتی جنس میکروسمنت و مارک تهیه شده متریال مناسب برای آن نیز گزينه دیگری است که در هزینه اجرای آن تاثیر مستقیم خواهد داشت. علاوه بر این موضوع اینکه فرد اجرا کننده تا چه حد بر اجرای آن مسلط باشد نیز می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در هزینه اجرای میکروسمنت داشته باشد.

نکات مهمی که باید برای رنگ میکروسمنت در نظر داشت

  • غیر قابل اجرا بودن روی چوب طبیعی است
  • لایه آخر آن ضد آب است که بهتر است حتما آنرا انجام داد در غیر این صورت رنگ میکروسمنت خود به خود نمی‌تواند ضد آب و عایقی برای رطوبت باشد
  • بسته به بافتی که این پوشش دارد، ممکن است لغزندگی متفاوتی به همراه داشته باشد که در مورد آن بهتر است نوع را برای اجرا مشخص کرد
  • سطح مورد نظر برای پوشش دهی باید کاملا خشک و همینطور مقاوم باشد
  • با اینکه گفته می‌شود این رنگ مقاوم است، مناسب برای سطوح پرتردد نخواهد بود
  • مراحل نصب آن تا 3 روز به طول می‌انجامد و در پی آن برای رفت و آمد کردن روی آن تا یک هفته زمان لازم است
  • برای شست و شوی سطح رنگ میکرو سمنت بهتر است از آب و صابون استفاده کرد

جمع‌بندی

یکی از پوشش‌های زینتی پلیمری که امروزه کاربردهای متنوعی برای اماکن مختلف دارد رنگ میکروسمنت است که اجرای ساده‌ای نیز خواهد داشت. ماندگاری این رنگ تقریبا بالا است که می‌توان بسته به سلیقه و مورد کاربرد تنوعی از رنگ و طرح را برای آن انتخاب کرد.

مطالب پیشنهادی

مطالب پیشنهادی

لوگو پرگار وب
طراحی سایت و سئو سایت توسط پرگار وب

باریخت مرجع زیبایی و سلامت بانوان ایران است. برای مشاهده انواع روتین پوستی و همچنین مشاهده بهترین سالن ها و مراکز زیبایی و همچنین مطالب آموزشی زیبایی و آرایشی و بهداشتی به باریخت مراجعه کنید.