مساله روشنایی برای هر خانه ای  یک مسئله مهم و حیاتی محسوب می ‌شود و بدون آن نمی‌توان برخی کارها و فعالیت‌ها را در داخل  منزل انجام داد. در واقع، روشنایی بسیار حائز اهمیت است و هر قسمت از خانه باید به روش روشنایی مناسبی مجهز شده باشد. برای روشنایی منزل خود شما باید بدانید که کدام چراغ برای کدام فضا و برای چه منظوری استفاده می‌شود. علاوه‌بر آن، باید بدانید که چه نوع لوازم روشنایی را خریداری کرده و در کجا آن‌ها را نصب کنید. در این مقاله از ایده چین انواع روشنایی منزل معرفی شده‌اند.

انواع روشنایی

انواع روشنایی منزل

 

روشنایی انواع مختلفی دارد؛ که این انواع و متدهای روشنایی عبارتند از:

 

نور یا روشنایی طبیعی

اولین تصوری که از نور و روشنایی طبیعی به ذهن افراد می‌رسد، نور خورشید و نور ماه است؛ اما روشنایی یا نور طبیعی می‌تواند نور و درخشش حاصل از آتش نیز باشد. حتی نور حاصل از شمع نیز می‌تواند یک منبع نور جنبشی و روشنایی طبیعی محسوب شود. خصوصیات این نوع نورها بسته ‌به شرایط آب‌و هوایی، فصل یا زمان‌های متفاوت روز ممکن است مختلف باشد. خانه‌هایی که فضاهای داخلی‌شان غرق در نور طبیعی است، یک جلوه آرامش‌بخش و دلنشینی دارند. علاوه ‌بر آن، غالبا فضا این خانه‌های ساکت و پرروح است. چراغ‌های شمعی اغلب در فضای بیرون از خانه استفاده می‌شوند؛ اما در فضای داخلی خانه نیز می‌توانند نمای خوبی را  ایجاد کنند. تقریبا اکثر مردم از چراغ‌های شمعی بیشتر در هنگام شام یا حتی در اتاق ‌خواب استفاده می‌کنند.

انواع روشنایی

این مطلب را نیز از دست ندهید: نقش لوستر در دکوراسیون داخلی و نورپردازی محیط

روشنایی محیطی

این متد، یک روشنایی سراسری در یک محیط  را فراهم می‌کند و به‌ همین دلیل، با نام روشنایی کلی نیز شناخته می‌شود. روشنایی محیطی میزان روشنایی مطلوبی را فراهم می‌کند و به افراد این امکان را می‌دهد تا فعالیت‌های خود را با خیال راحت انجام دهند. این متد از روشنایی سراسر یک اتاق را فرا می‌گیرد و سایه کمی ایجاد می‌کند. چراغ‌های دیوارکوب و فانوس‌های کاغذی از انواع روشنایی استفاده شده در روش محیطی هستند. لوستر نیز از دیگر لوازم روشنایی محیطی محسوب می‌شود، زیرا می‌تواند کل اتاق پذیرایی را روشن کند.

انواع روشنایی

روشنایی وظیفه ای

این متد از روشنایی به افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند فعالیت‌های خاصی نظیر مطالعه، نوشتن، پخت و پز، بازی کردن و… را انجام داده ،و از آنجایی ‌که این نوع روشنایی برای وظایف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید بدون تابش‌های انحرافی و بدون ایجاد سایه باشد. روشنایی وظیفه‌ای را می‌توان با استفاده از چراغ‌های سالنی، چراغ‌های رومیزی، چراغ‌های توکار، چراغ‌های آویز و ریلی و حتی چراغ‌های زیر کابینتی فراهم کرد. به ‌عنوان مثال، در استودیوهای هنری، هنرمندان غالبا از چراغ‌های ریلی برای فراهم کردن نور کل فضا استفاده می‌کنند.

 

انواع روشنایی منزل، روشنایی تاکیدی

این متد از انواع روشنایی، روی ظاهر و ویژگی‌های یک بخش از محیط تاکید می‌کند و غالبا برای جذابیت بیشتری بصری به‌کار می‌رود. در واقع، روشنایی تاکیدی در اکثر موارد برای برجسته نشان دادن نقاشی‌ها، کلکسیون ‌های به ‌نمایش گذاشته شده، گیاهان، محوطه‌سازی فضای باز یا حتی برجسته نشان دادن مجسمه‌ها استفاده می‌شود. چراغ‌های تصویری دیواری، چراغ‌های توکار و همچنین چراغ ریلی از انواع چراغ‌هایی هستند که می‌توانند در روش روشنایی تاکیدی مورد استفاده قرار بگیرند.

نورپردازی در دکوراسیون

انواع روشنایی منزل،روشنایی تزئینی

 

این متد از روشنایی برای اهداف تزئینی و دکوری به‌کار گرفته می‌شود؛ مانند استفاده از نورافکن‌ها که باعث روشن شدن یک مجسمه یا یک  قاب عکس روی دیوار می‌شوند. غالبا این نوع از روشنایی همراه با دیگر متدهای روشنایی به ‌کار می‌رود. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید چراغ‌های توکار را در بالای کابینت خود اضافه نمایید  که با استفاده از این نوع روشنایی، طبقات و شلف‌های آن ظاهر جذاب‌تری پیدا می‌کنند.

 

مواردی که ذکر شد، انواع مختلف روشنایی هستند که افراد می‌توانند از آن‌ها در کنار یکدیگر، به ‌منظور روشنایی قسمت‌های مختلف منزل و فضاها استفاده کنند.

 

در این نوشته با انواع روشنایی برای منزل آشنا شدید و دانستید که برای روشن کردن خانه خود می توانید از چه وسایلی استفاده کنید. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم.