نمای ساختمان یکی از پررنگ ترین و مهم ترین بخش های اجرایی برای احداث یک سازه می باشد. که عواملی نظیر شیک بودن ، مدرنیته ، آرامش ، عایق صوتی و حرارتی و ایمنی را در بر می گیرد. و مانع از اتلاف انرژی در یک ساختمان می شود . امروزه اجرای نمای ساختمان بر اساس نوع کاربرد آن ، با استفاده از متدها و متریال های مختلفی قابل پیاده سازی است . با ایده چین همراه باشید تا نگاهی گذرا به هر یک از روش های پیاده سازی انواع نمای ساختمان ها بپردازیم .
1) اجرای انواع نمای آجری ساختمان
نمای آجری سبب ایجاد فضایی دلنشین و زیبا می شود و به دلیل داشتن ضریب انتقال حرارتی پایین نقش بسزایی در ایجاد عایق حرارتی در یک ساختمان دارد . آجرهایی که در ساخت نما بکار می روند بسیار محکم هستند این آجرها در رنگ ها و ابعاد متعدد در کوره ها آماده سازی می شوند و کاملا نسوز هستند . در اجرای آجرنما به شکل سنتی ، آجرها با استفاده از ملات که مخلوطی از سیمان و ماسه و آب است به هم متصل می شوند .
از جمله مزایای نمای آجری می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- عایق صوتی ، حرارتی
- کاهش اتلاف انرژی
- حمایت از محیط زیست
- مقاومت و طول عمر کافی
- حفظ هویت تاریخی
انواع نمای سنگی ساختمان :
سنگ یکی از پرکاربردترین ابزارها برای تزیین نماهای داخلی و خارجی یک ساختمان به شمار می رود. که از گذشته های دور تا به امروز به فراوانی مورد استفاده معماران واقع گشته است . امروزه استفاده از سنگ تراورتن به دلیل داشتن تنوع طرح و رنگ توانسته در میان انواع سنگ هایی که می توان از آنها به عنوان سنگ نما بهره جست جایگاه خوبی را کسب نماید . سنگ ها توسط ملات بر روی یک بنا نصب می شوند . و سطحی مسطح را برای یک ساختمان به ارمغان می آورند. که با استفاده از متدهای جدید امکان پیاده سازی سنگ در زوایا و اشکال هندسی متفاوت فراهم شده است . این روزها شاهد اجرای سنگ نماهای هخامنشی با طرح ها و اشکال مختلف هستیم .
مزایای نمای سنگی :
- ثبات رنگ دارد
- به هیچ عنوان آلودگی و کثیفی در نما به چشم نمی خورد .
- دارای تنوع بسیاری در رنگ و جنس است .
انواع نمای شیشه ای ساختمان :
شیشه نیز یکی از ابزارهای تزیینی است که در احداث نمای ساختمان ها و زیباسازی آنها نقش مهمی را ایفا می کند . استفاده از شیشه علاوه بر زیبایی می تواند نور درون ساختمان را نیز تامین نماید . کیفیت شیشه و ضد عایق صوتی و حرارتی بودن آن بسیار حائز اهمیت است. امروزه استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره نشکن بسیار پر کاربرد بوده و اکثریت ساختمان های مدرن ، بخش وسیعی از نمای خود را به شیشه اختصاص می دهند که البته استفاده از نمای تمام شیشه ای سبب اتلاف انرژی می شود .
مزایای نمای شیشه ای :
- سرعت بالا در اجرا
- فراهم سازی دید نمای بیرونی برای ساکنین داخل ساختمان
- قابلیت ترکیب با کلیه متریالها
- سبک و قابل ترمیم
- دارای تنوع رنگ
اجرای انواع نمای کامپوزیت ساختمان:
نمای کامپوزیت با استفاده از ورق های کامپوزیت اجرا می شود که این ورقها حاوی مواد ترکیبی می باشند که شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم و یک لایه از مواد پلی اتیلن هستند . در کل ضخامت ورق های آلومینیومی کامپوزیت به 4 میلی متر می رسد .
مزایای ورق کامپوزیت :
- زیبایی و درخشندگی
- قابلیت تمیزی خودکار
- پیاده سازی در رنگ های متنوع
- انعطاف پذیری ورقها
- اجرای سریع
- سبک
- طول عمر بالا
- عایق صوتی و حرارتی
انواع نمای ترموود ساختمان:
ترمووود یک نوع چوب فرآوری شده مقاوم محسوب می شود که بدلیل گذر از مراحل فرآوری در مقابل شرایط بد آب و هوایی ، حرارت و پوسیدگی کاملاً مقاوم است . تیمار حرارتی چوب سبب می شود کلیه مواد مضر و رزین چوب حذف شود. و باکتری های موجود در آن از بین برود و ماده ای خالص و استریل شده فراهم شود. که علاوه بر نما بتوان در بخش های داخلی ساختمان نظیر پله ، سقف ، درب و پنجره ، سونا و غیره از آن استفاده نمود .
مزایای ترموود :
- نصب سریع
- ثبات و دوام در برابر ساییدگی و شرایط محیطی
- امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار
- امکان نصب و جداسازی آسان
- نگهداری و شستشوی راحت