نمایشگاه اکسپو دبی یکی از بزرگ‌ترین نشست‌های جهانی است. که بهترین‌های جهان برای ساخت آینده‌ای بهتر در یک مکان مشخص گردهم می آیند . جوانان نقش مهمی را  در این ماجرا بازی می‌کنند . و فرصت مشاهده، یادگیری و کمک به‌شکل‌گیری ایده‌های خلاقانه را خواهند داشت. و می‌توانند راهکارهای نوآورانه‌ای برای ایجاد آینده‌ای پربارتر در منطقه خاورمیانه و جهان ارائه نمایند. با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری از معماری اکسپو دبی، نمایش آینده ای نوین اختیارتان قرار دهیم که در مدت اندکی به یکی از مکان های دیدنی دبی تبدیل شده است.

معماری اکسپو دبی

سایت اجرای معماری اکسپو دبی

 

نمایشگاه اکسپو در زمینی به مساحت 438 هکتار در جنوب شهر دبی برگزار شده است. طراحی محل آن با الهام از موضوع نمایشگاه و با ایده‌پردازی از طراحی شهری ، معماری و محیط طبیعی دبی انجام شده است. و شامل سه گلبرگ متصل به میدان الوصل می‌شود که نمادی از سه منطقه‌ موضوعی نمایشگاه با عناوین فرصت، تحرک و پایداری‌ است. هر منطقه موضوعی شامل فضاهای اجرایی، گالری‌های نوآوری و نمایشگاه‌های هنری و باغ‌های فضای باز است.

معماری اکسپو دبی

معماری محل برگزاری اکسپو 2020 دبی

 

ساختمان میدان الوصل یا الوصل پلازا همان طور که از نامش برمی‌آید، محلی برای اتصال است. و به همین دلیل به‌عنوان هسته مرکزی اکسپو عمل می‌ نماید .و نقطه اتصال سه منطقه موضوعی نمایشگاه به حساب می‌آید. بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز در میدان الوصل دور هم جمع می‌شوند. تا از جشن‌ها و رویدادهای فرهنگی 192 کشور لذت ببرند. این سازه برای ایجاد یک اتاق شهری بزرگ طراحی شده است. مکانی برای ملاقات که برخلاف سایر نقاط دبی، یک محیط سایه‌دار به وجود می‌آورد.

ساخت گنبد الوصل دارای چندین چالش ساخت و مهندسی بود که از آن جمله می‌توان به ایجاد هماهنگی کامل هر یک از شبکه‌های فولاد پیش‌ساخته با یکدیگر با خطای کمتر از پنج میلی‌متر اشاره کرد. برای اینکه گنبد به یک سازه پایدار تبدیل شود، بیش از 1,200 تن ستون فولادی موقت و 520 متر مکعب فونداسیون بتنی برای پشتیبانی از شبکه‌های فولادی در طول ساخت مورد نیاز بود.

معماری اکسپو دبی

پاویون‌ها در معماری اکسپو دبی

 

اکثر مردم و علاقمندان به رویداد نمایشگاهی با واژه غرفه آشنایی دارند ولی شاید واژه پاویون برای آن‌ها جدید به نظر برسد. پاویون (Pavilion)  که یکی از اصطلاحات معماری است، دارای معانی مختلفی است که “سازه مستقل” و “معماری کلاسیک” از رایج ترین آن‌ها به شمار می‌روند. پاویون می‌تواند اشکال و فرم مختلفی داشته باشد و دست طراح و معمار از این نظر بسیار باز است؛ به عنوان مثال در اکسپو 2020 دبی شاهد بیش از 200 پاویون هستیم که هر کدام فرم و شکل خاص خود را دارند و در واقع نمای بیرونی هر پاویون، نمایان‌گر فرهنگ و نوآوری‌های آن کشور و همچنین داستانی است که مسئولان آن کشور در ذهن خود می‌پرورانند.

معماری اکسپو دبی

پاویون ایران در معماری اکسپو دبی

 

پاویون جمهوری اسلامی ایران 2,014 متر مربع مساحت دارد. و در همسایگی پاویون کشورهای فرانسه و پرو در منطقه موضوعی تحرک خودنمایی می‌کند. پاویون ایران ترکیبی از معماری سنتی و معاصر و با الهام از قصه‌های هزار و یک شب است که توسط «گروه طراحی شیفت» (Shift Process Practice) طراحی شده است. غرفه مذکور، اقتصاد، توسعه اجتماعی و فرهنگ ایران (تمدن و سنت‌های باستانی، آداب‌ورسوم و مردم) را نمایش می‌دهد و به همزیستی صلح آمیز اشاره دارد.

معماری اکسپو دبی

این پاویون شامل 9 ساختمان مجزای آبی‌رنگ است که هر یک به بخشی از تاریخ معاصر ایران اختصاص دارند. جوی‌های آبی که در پیاده‌روها جریان دارد، با الهام از معماری ایرانی است. و این جریان‌های بسیار کوچک آب به خنک‌سازی فضای بیرون پاویون کمک می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های این محل، وجود صدها توپ تهیه‌شده با خاک رس نسوز است که این نوع خاک رس برای ساخت‌وساز در مناطق گرم و خشک ایران استفاده می‌شود. این توپ‌های رسی یکی از جاذبه‌های بصری پاویون ایران هستند.

معماری اکسپو دبی

معماری اکسپو دبی

 

پاویون فرصت که توسط معماران AGI طراحی شده، دارای سقف کنسولی پیچیده‌ای است که در اطراف یک میدان مرکزی ساخته شده است. این پاویون شامل پنج ساختمان است که با بیش از چهار هزار متر مربع پارچه سرامیکی انعطاف‌پذیر احاطه شده‌اند.این محل که به کشف پتانسیل افراد و جوامع اختصاص دارد، فعالیت‌هایی با هدف ایجاد آینده‌ای بهتر را مورد حمایت قرار می‌دهد.

معماری اکسپو دبی

سخن پایانی

 

نمایشگاه اکسپو 2020 دبی یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی محسوب می‌شود. که به‌ دلیل شیوع کرونا با یک سال تاخیر از اکتبر 2021 آغاز شده و برای 6 ماه میزبان 192 کشور است. در اهمیت این نمایشگاه باید گفت که بعد از جام جهانی و المپیک، سومین رویداد مهم جهانی به حساب می‌آید. حضور 192 کشور در این رویداد نشان می‌دهد که هیچ‌کدام از اکسپوها تاکنون این تعداد ملت و فرهنگ را در یک نمایشگاه گرد هم نیاورده‌اند. در این مقاله به معرفی چند معماری اکسپو دبی ،نمایش آینده ای نوین پرداخته ایم.