استفاده از دیوار شاخص یکی از راهکارهای مؤثر و عالی برای عوضکردن حالوهوای اتاق یا منزل، بدون صرف وقت و هزینههای آنچنانی است. در ادامه مطلب ، با شما از بایدها و نبایدهای استفاده از اکسنت وال در دکوراسیون داخلی خواهیم گفت تا با کسب اطلاعات بیشتر درباره قواعد و اصول کار، بهترین انتخاب را انجام دهید. همراه ما باشید.
اکسنت وال چیست؟
اکسنت (accent) یعنی اهمیتدادن، برجستهکردن یا تأکیدکردن. کاربرد اکسنت وال یا همان دیوار شاخص در دکوراسیون داخلی بسیار نزدیک به معانی واژه اکسنت است. درواقع شما یکی از دیوارهای اتاق موردنظرتان را انتخاب میکنید؛ سپس با رنگآمیزی، استفاده از کاغذ دیواری، گذاشتن تابلوی نقاشی یا کارهای دیگری نظیر اینها، کاری میکنید که دیوار موردنظر بیشتر از دیوارهای کنارش در چشم باشد.
برخی از افراد فکر میکنند که هنگام ورود به هر اتاقی، دیواری که پیش از بقیه جلوی چشم قرار میگیرد، بهترین انتخاب برای این منظور است (برای تبدیلشدن به دیوار شاخص)؛ اما این طرز فکر اشتباه است و کارکردن اکسنت وال در جای اشتباه، فضایی عجیبوغریب یا گیجوگنگ به طراحی داخلی خانه خواهد داد.
نکات مهم برای استفاده از اکسنت وال در طراحی داخلی
استفاده از رنگهای برجسته یا رنگهایی که زیاد جلبتوجه میکنند
اگر اکسنت وال را انتخاب میکنید، نباید استفاده از رنگهای برجسته یا آنهایی که خیلی جلبتوجه میکنند (بنفش، ارغوانی، نارنجی و نظایر اینها)، بترسید. تنها نکته این است که رنگ مورداستفاده شما باید در هماهنگی کامل با رنگ و دکوراسیون سایر دیوارها و قسمتهای اتاق باشد. تا زمانی که این قاعده را رعایت کنید، از هر رنگی میتوانید استفاده کنید.
باید گاهی به تفکر خارج از چارچوب و روشهای نو و مبتکرانه روی بیاورید تا نتیجه کارتان به آنچه میخواهید نزدیکتر شود و واقعا دیوار شاخص به چشم بیاید و به زیبایی بصری دکوراسیون داخلی بیفزاید.
بهعنوانمثال، هنگام انتخاب رنگ و طرح مناسب برای اکسنت وال، بد نیست اگر روشها و رنگهای رایج و پراستفاده را کنار بگذارید و ذهنیتتان را بهسمت طرحهایی ببرید که کمتر به کار گرفته میشوند؛ مثلا راهراهکردن دیوار شاخص برای طراحی داخلی اتاق شما، شاید ایده بدی نباشد یا مثلا رنگکردن برخی قسمتهای دیوار با رنگهای متالیک. چنین کارهای خلاقانهای اگر با سلیقه صورت بگیرند، نقش مؤثری در کسب نتیجه دلخواه خواهند داشت.
استفاده از دیوار شاخص در اتاقی با دیوارهایی به رنگهای خنثی
باید همچنان بر تصمیمتان مبنیبر استفاده از اکسنت وال پایبند باشید، حتی اگر اتاقتان را با رنگهای خنثی رنگآمیزی کردهاید. دیوارهای شاخص حتی در چنین اتاقهایی هم کاربرد دارند و قابلاجرا هستند.
در طراحی داخلی، معمولا وقتی صحبت از دیوار شاخص میشود، رنگهایی مثل قرمز یا آبی روشن در ذهنمان تداعی میشوند؛ اما وقتی رنگآمیزی اتاق به رنگهای خنثی باشد، رنگی مثل قهوهای تیره هم میتواند انتخابی مناسب برای دیوار شاخص باشد.
این مطلب را نیز از دست ندهید: دیوارپوش سهبعدی پارامتریک
تعیین دیوار یکپارچه و کامل برای اکسنت وال
نباید دیواری را بهعنوان اکسنت وال انتخاب کنید که در یا پنجره دارد. اگر دیوار موردنظرتان در یا پنجره داشته باشد، نهتنها با جلوهای زیبا از سایر قسمتهای اتاق متمایز نمیشود، بلکه طراحی داخلی اتاق شما فضایی گنگ و مبهم پیدا میکند.
علتهای مختلفی باعث این مسئله میشوند؛ مثلا نور واردشده از پنجرهها باعث میشود رنگ دیوار شاخص تیرهتر جلوه کند و طراحی داخلی، حداقل در بخشی از روز، متفاوت از آن چیزی باشد که در ابتدا در ذهن داشتهاید.
توصیههایی درباره رنگآمیزی دیوار شاخص
بهتر است این نکات را هنگام رنگآمیزی اکسنت وال در ذهن داشته باشید و به آنها توجه کنید.
۱. انتخاب رنگی تیره برای دیوار شاخص
بهترین نتیجه زمانی به دست میآید که برای دیوار شاخص، از رنگی تیرهتر (در مقایسه با رنگ سایر دیوارها) استفاده کنید. البته برعکس این ترکیب هم امکانپذیر است: سایر دیوارها تیرهتر باشند و دیوار شاخص روشنتر؛ اما این کار کمی دشوارتر است و معمولا فقط طراحان داخلی باتجربه و متخصص از پس انجام آن برمیآیند.
۲. حفظ هماهنگی رنگ اکسنت وال با سایر قسمتها
بهترین کاری که میتوانید برای حفظ این هماهنگی انجام دهید، آن است که رنگ یکی از وسایل تزیینی یا چیز دیگری در اتاق (مثلا بالشهای کوچک روی تخت) را برای اکسنت وال انتخاب کنید؛ اما از انتخاب رنگ قسمتهای غالب (مثلا پردهها یا اثاثیه بزرگ و جاگیر) برای اکسنت وال خودداری کنید؛ چون با این کار تمایز و تفاوت موردنظر حاصل نمیشود و فضای داخلی اتاق، بیش از حد یکدست میشود.
۳. حفظ هماهنگی رنگ اکسنت وال با وسایل تزیینی و تابلوهای نصبشده بر آن
اگر رنگ آنچه روی دیوار شاخص نصب میکنید، خیلی شبیه به رنگ خود دیوار باشد، فضای داخلی جلوه چندان جالبی پیدا نخواهد کرد. رنگ وسایل و تابلوهای وصلشده بر روی دیوار شاخص باید در تضاد با رنگ دیوار باشند تا به چشم بیایند. تنها نکته این است که این تضاد را باید با سلیقه و خلاقیت به وجود بیاورید.