طراحی آشپزخانه ھمواره ﯾکی از معضلات دکوراتورھاست. چون ھم باﯾد ذائقه مشتری را در نظر بگيرند. و ھم طبق اصول و استانداردھای دکوراسيون عمل کنند. با توجه به اﯾنکه قسمت اعظم وقت خانواده ھا در آشپزخانه می گذرد.
طراحی آشپزخانه به سبک جزﯾره ای
در اﯾن چيدمان اجاق گاز در کنج قرار گرفته و زﯾر آن قفسه ای برای جا دادن ظرف و ظروف قرار دارد . که به نوعی عملکردش مشابه کابينت است. در کنار گاز ميز متحرک آشپزی و کنار آن ﯾخچال قرار دارد و بقيه فضا باز است.
استقبال بی نظير از اﯾن نوع چيدمان در نماﯾشگاه اخير تورﯾن به حدی بود. که بقيه طراحان را به فکر طراحی آشپزخانه ای جمع و جور تر انداخت. گوﯾا خانم ھای خانه دار ھم از این درھم و برھمی اشيا در آشپزخانه به ستوه آمده اند. و دنبال مکانی آرام و خلوت برای آشپزی می گردند.
رنگ در طراحی آشپزخانه کوچک
گذشته از سبک طراحی رنگ نيز عنصر دﯾگری بود که در نماﯾشگاه اخير از سوی صاحب نظران دکوراسيون مورد توجه قرار گرفته بود. سبز، آبی، سفيد و خردلی از جمله رنگ ھاﯾی بودند که در آشپزخانه ھای پيش ساخته بسيار دﯾده می شدند.
در آشپزخانه ھای امروزی دﯾوارھا و کابينت ھا و تمامی قفسه ھا با رنگ ھاﯾی چون سبز، آبی ﯾا ارغوانی پوشيده شدند. ميز و صندلی ھا فلزی بوده و رویه آن ھا ھمخوانی با رنگ کابينت ھا دارد.
در اﯾن گونه آشپزخانه ھا ھيچ لوستری دﯾده نمی شود. که از سقف آوﯾزان باشد. امروزه نورھای مصنوعی در انواع مختلف مثل ھالوژن، فلورسنت با لامپ ھاﯾی که از سقف آوﯾزان شده و دارای پاﯾه ای روی زمين ﯾا روی ميز ھستند. طراحی تابش نور مستقيم شده اند. و می توان از آنھا برای تامين نور دلخواه استفاده کرد. به طور کلی بھتر است در آشپزخانه نور مخفی باشد.معمولاناراحت کننده بوده و انعکاس زﯾباﯾی ندارد.
نکته مھم دﯾگر در آشپزخانه مدرن اﯾن است که تمامی وساﯾل اعم از بشقاب ھا، ليوان ھا، جای قھوه و شکر باﯾد در داخل قفسه ھا قرار گيرند نه روی آنھا. آوﯾختن تابلوھای انتزاعی به دﯾوار آشپزخانه نظير نقاشی ھای پيت موندرﯾان و واسيلی
کاندﯾنسکی که جاذبه ھای بصری آن ھا به حدی است. که ميزان اشتھا را در فرد چندﯾن برابر می کند دﯾگر وﯾژگی اﯾن نوع آشپزخانه است.
طراحی آشپزخانه کوچک
اگر فضای آشپزخانه بسيار کوچک باشد ، ساخت آشپزخانه فشرده راه حل مشکل است. چون چنين آ شپرخانه ھاﯾی نياز به فضاﯾی کم د اشته و متناسب با لوازم دﯾگر ھستند . آشپزخانه ھا باﯾد طوری ساخته شوند که د ر جھت شمال به شرق ﯾا شمال بــه غـــرب بوده و مجاور باغ ھای گل وگياه ،سبزﯾجات و زﯾرزمين باشند . آشپزخانه باﯾد به دروازه باغ، در خانه، محل بازی بچه ھا و حياط دید اشته باشند.
ھرچند آشپزخانه ﯾک محل کار در داخل خانه است، ولی اتاقی است که کد بانوی خانه بيشتر اوقات خود را د ر آن سپری می کند بنابراﯾن طراحی آن باﯾد د ر نھاﯾت دقت انجام شود .
ھمچنين اگر در د اخل آشپزخانه ميز ناھارخوری وجود د اشته باشد ، محلی مناسب برای جمع شد ن افراد خانواد در کنار ﯾکد ﯾگر است.
آرامش در آشپزخانه
فنگ شوﯾی به معنای آب و باد است ھنر باستانی شرق برای گسترش سلامتی، شادی، سعادتمندی، شور و اشتياق و انرژی، از طرﯾق چيد مانصحيح اشيا و دكور، مناسبت ھاﯾی دارد.
ھدف فنگ شوﯾی به طور كلی خلق حس ھماھنگی اجزای ﯾك خانه است. خانه ای كه خانواده ھا در آن زندگی می كنند.
در فنگ شوﯾی نوشته جاناتان دی، ترجمه ليلا ھداﯾت پور آمده است.: “چينی ھا
معتقدند كه فرآﯾند غذا خوردن ھم جسم و ھم روح را تغذﯾه می كند، بنابراﯾن
ھر نوع حواس پرتی و آشفتگی خاطر در ھنگام غذا خوردن، شادی
می آفرﯾند.”
برای مثال خوردن غذا بر روی سينی، در حالی كه دو زانو نشسته اﯾد و تلوﯾزﯾون می بينيد، فنگ شوﯾی بد است.گرچه در اﯾن دوره از زندگی، آپارتمان ھای كوچك مد شده است، اما با اﯾن حال اگر می توانيد و امكانش را دارﯾد، ﯾك اتاق جداگانه برای غذا خوردن در نظر بگيرﯾد. وگرنه،محوطه ای جدا از اتاق نشيمن و آشپزخانه را به اﯾن كار اختصاص دھيد.
ممكن است دوست داشته باشيد از گياھان و پرده برای جدا كردن منطقه
غذاخوری استفاده كنيد، در اﯾن صورت بقيه محيط خانه مزاحم تان نخواھد شد.