حسین امانت کیست؟

 

حسین امانت در سال 1321 پا به جهان گذاشت. این طراح و معمار ایرانی، معمار برج آزادی است که نماد تهران و ایران مدرن است. حسین امانت فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشجوی استادان حیدر قیایی و هوشنگ سهوان است. پس از موفقیت پروژه های معماری حسین امانت در برج آزادی و دانشگاه شریف، سرپرستی و ساخت موزه بزرگ پاسارگاد در نزدیکی آرامگاه کوروش کبیر به او محول شد.

در ادامه به برخی از پروژه های معماری حسین امانت می پردازیم:

 

برج آزادی تهران سال 1350

 

برج آزادی برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی و ایجاد ورودی خاص و زیبا به شهر تهران ساخته شده است. این برج در حال حاضر به مهمترین نقطه دیدنی ایران تبدیل شده است که جشن ها، اجتماعات عمومی، رویدادهای فرهنگی و فعالیت های هنری متعددی در آن برگزار می شود. این مجموعه دارای آبشارها و مناظری است که طراحی مشابه باغ های سنتی ایرانی دارد. این برج با پایه بتنی و ساختار آن از سنگ مرمر جامد و مصالح غیر ساختمانی ساخته شده است. این برج امروزه یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین بناهای ایرانی و مهم‌ترین مکان اجتماعات شهری است. همچنین در زیر این برج موزه ای قرار دارد که در آن آثار مرتبط با فرهنگ ایرانی به نمایش گذاشته شده است.

پروژه های حسین امانت

ساختمان سازمان میراث فرهنگی تهران سال 1363

 

هدف از ایجاد این مرکز حفظ و ارتقای میراث فرهنگی ایران است و فضاهایی برای تدریس معلمان با دانش آموزان و همچنین هنرمندان و طراحان برای انجام فعالیت های هنری در نظر گرفته شده است. در این مرکز هنرمندان و متخصصان صنایع دستی با همکاری یکدیگر محصولات و آثار جدیدی خلق می کنند و به حفظ، احیاء و توسعه صنایع دستی و هنرهای زیبای سنتی ایرانی کمک می کنند. این مرکز همچنین شامل یک فروشگاه، فضای کاری، گالری، اتاق کنفرانس، تئاتر در فضای باز، فضای اداری و فروشگاه هنری است.

پروژه های حسین امانت

دانشگاه صنعتی شریف تهران سال 1354

این مجموعه شامل کلاس های عمومی، سالن های آمفی تئاتر، یک کتابخانه و چندین ساختمان برای بخش های مختلف است. هدف طراحان در معماری این دانشگاه، ایجاد فضایی روان، حفظ اقتصادی پردیس به صرفه ترین شکل ممکن و در نهایت کمتر دیده شدن ساختمان های آن است. بناهای این مجموعه در کنار یکدیگر قرار گرفته و حیاط‌های بسته را تشکیل می‌دهند که با ستون‌ها و طاق‌ها از هم جدا شده‌اند و حد فاصل بین آن‌ها را تشکیل می‌دهند. این اتاق ها با ساختمان هایی شبیه به مدارس سنتی ایرانی ترکیب شده اند.

پروژه های حسین امانت

کتابخانه دانشگاه صنعتی شریف

یک کتابخانه مرکزی و 9 کتابخانه فضایی و ویژه است و در سال 1344 با تأسیس دانشگاه تأسیس شد. کتابخانه مرکزی در ساختمان پنج طبقه دکتر مجتهدی قرار دارد. کتابخانه های ماهواره ای را کتابخانه های شعبه می نامند.

پروژه های حسین امانت

شهرک صنعتی دریاکنار سال 1359

این شهر ساحلی 150 هکتاری که در ساحل دریای هراز ساخته شده است، دارای 1500 خانه کوچک و پارک های مختلف است. چالش استفاده از مناطق تفریحی ترکیبی با انواع مناظر، پارک ها و مناطق کاری است که می توانند در فاصله پیاده روی قرار گیرند. پیاده روها، سازه ها و چشم انداز شهر به گونه ای طراحی شده اند که خانه ها مشرف به دریا، پوشش گیاهی سرسبز و کوهستان هستند.

پروژه های حسین امانت

دانشکده مدیریت بازرگانی، دانشگاه سال 1359

با توسعه تجارت و تجارت بین الملل در ایران در دهه 1350، دانشکده مدیریت بازرگانی در دانشگاه تهران تأسیس شد. مرکز کار اصلی این مجموعه حیاط مرکزی نام دارد که از نمونه هایی از دانشگاه های سنتی مختلف خاورمیانه الهام گرفته شده است.

پروژه های حسین امانت

کلام آخر

در اینجا سعی داشتیم شما را با هنرمند بزرگ کشورمان حسین امانت و آثار ماندگارش آشنا سازیم.