با وجود اینکه طرفداران سبک دکوراسیون مدرن با گسترش و توسعه مدرنیته هر روز بیشتر از قبل میشوند، اما این چیزی از تعداد بیشمار طرفداران سبک دکوراسیون کلاسیک و قدیمی کم نمیکند. کشور ما در تاریخ خود با وقایع گوناگونی رو به رو بوده است که هر کدام از آنها تاثیر زیادی بر فرهنگ ما داشتهاند. ایده چین این هفته از شما دعوت میکند که به دوره آرامش ایران بعد از انقلاب سفر کنیم و باهم شاهد سبکی جدید از زندگی مردم کشورمان باشیم. این بار قرار است در کنار هم دکوراسیون و طراحی صحنه سریال میخواهم زنده بمانم را به بررسی بپردازیم و از آن کمک بگیریم. با ما همراه باشید.
طراحی صحنه سریال «میخواهم زنده بمانم»
میخواهم زنده بمانم مجموعه نمایشی خانگی ساختهی شهرام شاه حسینی و تهیه کنندگی محمد شایسته است. که اولین قسمت آن اسفند ماه سال گذشته پخش شد و پخش آن هر دوشنبه از شبکه نمایش خانگی ادامه داشت. این سریال بعد از 8 قسمت طرفداران زیادی پیدا کرد و مورد توجه منتقدان قرار گرفت . همچنین این سریال در صدر پر بازدید ترین سریالهای نمایش خانگی قرار گرفت.
مجموعه میخواهم زنده بمانم داستان زندگی خانوادهای در دهه شصت است که در پی اتفاقاتی غیر منتظره دچار بحرانهای متعددی میشوند و با سرنوشت خود دست و پنجه نرم میکنند. هما حقی (با بازی سحر دولتشاهی)، دختر راننده کامیونی است که بعد از دستگیری پدرش همایون حقی (با بازی بابک کریمی) به جرم حمل مواد مخدر، در تلاش است که بیگناهی پدرش را به اثبات برساند و آزادی او را فراهم نماید. اما در این راه با مشکلات زیادی مواجه میشود و سرنوشت، داستان متفاوتی را برای او رقم میزند.
عوامل سریال میخواهم زنده بمانم
کارگردان: شهرام شاه حسینی
نویسنده: پویا سعیدی ، پوریا کاکاوند
طراح صحنه: بابک کریمی طاری
بازیگران: حامد بهداد، سحر دولتشاهی ، پدرام شریفی ، علی شادمان ، مهران احمدی ، بابک کریمی آناهیتا درگاهی و …
طراحی صحنه سریال «میخواهم زنده بمانم»
منزل خانواده ی حقی ، خانهای با وجود یک هنرمند
هما حقی (با بازی سحر دولتشاهی)، معلم نقاشی و دختری هنرمند و خوش ذوق است. وجود هما در خانه به عنوان یک هنرمند کامل مشهود است چرا که هیچکدام از دیوارهای خانهی حقی خالی از تابلوهای نقاشی نیست که مشخص است بیشتر آنها نیز حاصل هنر دختر خانواده، یعنی هما است.
وجود یک هنرمند یا کسی که به هنر علاقه زیادی دارد میتواند نقش موثری در دکوراسیون منزل بگذارد. مجسمههای چوبی و سفالی در قفسههای کتابخانه یا کمدها میتواند این اصل را به خوبی اثبات کند. از قالب بودن رنگهای گرم، مبلمان و کاغذ دیواریها همچنین میز و صندلیهای چوبی میتوان گفت که انتخاب خانواده حقی برای دکوراسیون، سبک کلاسیک است که در استفاده از آن نیز بهخوبی موفق بودهاند.
خانهی نادر، خانهای از جنس کتاب و داستان
نادر (با بازی پدرام شریفی)، معلمی اهل کتاب است که عاشق هما، دختری از جنس هنر شده است. خانه ی نادر نظم مورد انتظار از یک دبیر را ندارد اما با این حال هنوز هم دلنشین و دلچسب است. از نقاشیها و تابلوهای سیاه و سفید چسبیده به روی دیوار میتوان فهمید که نادر شیفته هنر کلاسیک است. همین موضوع شاید ثابت کند که چگونه یک معلم حرفه و فن عاشق یک هنرمند شده است. مهمترین چیزی که توجه همه مخاطبان را در خانهی نادر به خود جلب مینماید، تعداد کثیر کتابهای اوست که با نظم و ترتیب خاصی در اتاقی مخصوص کنار هم چیده شدهاند. البته این تعداد کتاب برای یک معلم چیزغیر قابل باوری نیست و کاملا قابل درک است.
کتابخانه و به طور کلی نوع دکوراسیون فرهنگی نادر نشان از شخصیت فرهنگی و البته باسواد و فرهیخته او دارد. خانهی او اگرچه به بزرگی خانه امیر شایگان نیست، اما تعداد بیشمار کتابها، برتری نادر به لحاظ سواد را تا حدودی نشان می دهد.
دفتر شایگان، اتاقی که با نظم
امیر شایگان (با بازی حامد بهداد) چیده شده است. مردی قدرتمند که مستقل از هر نهادی فعالیت میکند. از دفتر کار او میتوان به ابعاد متعدد شخصیتی او پی برد، که یکی از ابعاد عمیق شخصیتی او نظم بسیار است. اگر به میز کار امیر شایگان دقت نمایید میبینید که با وجود مشغلههای فراوان همه چیز در جای خود قرار دارد. ترکیب زیبای سبک کلاسیک و مدرن در دفتر کار او بسیار دلنشین و موفق عمل کرده است. اگرچه دفتر کار او به عنوان یک دفتر کار چندان ساده و بی روح نیست اما نمیتوان گفت در تجملات هم زیاده روی شده است. ترکیب همه چیز در دفتر کار او بسیار متناسب است و میتواند الگوی خوبی برای خارج کردن اتاق کار شما از بی روحی و سردی باشد.
نکته جالب دیگری در اتاق کار امیر شایگان ، تابلوهای نقاشی هستند که روی دیوار اتاق نصب شدهاند. این تابلوها نشان از آن دارند که امیر شایگان هم با وجود جدیتی که در رفتار خود دارد، اما از هنر هم به دور نیست. امیر شایگان هم با تمام جدیت خود میتواند شیفته یک دختر نقاش شود.
خانهی امیر شایگان اما می تواند؛ قفسی برای یک هنرمند. باشد هما و شایگان باهم در یک خانه زندگی می کنند اما وسایل منزل با سلیقهی امیر شایگان چیده شدهاند. شاید بتوان گفت سبک دکوراسیون مدرن قالب در خانهی آنها برای هما کمی خلوت وبی روح است، اما نمیتوان زیبایی چشم گیر آن را زیر سوال برد. خانهی شایگان نیز همانند دفترش دارای نظمی قانونمند است.
این مطلب را نیز از دست ندهید: طراحی صحنه سریال زخم کاری به کارگردانی محمد حسین مهدویان
زیر زمین ، محلی برای پر کردن جای خالی پدر
شاید زیر زمینها همیشه برای شما جایی تاریک و بی نظم تعریف شده باشند ولی در خانه خانوادهی حقی اینطور نیست. هما که از دوری پدرش به شدت تحت فشار روحی است به زیر زمین خانه که محل کار پدر او بوده پناه میبرد. میزی مخصوص وسایل مکانیکی، حضور پدر را برای او تداعی می کند تا شاید از میزان دلتنگی اش کم شود. در سکانسی از این سریال، در جایی که هما در زیرزمین نشسته و غرق در افکار و دلتنگی پدر است، اگر به چمدانهای روی هم چیده شده در کنار او دقت کنید، متوجه میشوید که این چمدانها خبر از سفری میدهند که هما به تنهایی راهی آن خواهد شد تا انتظار دیدن پدر را پشت سر بگذارد.